Site Rengi

DOLAR 32,3752
EURO 34,7818
ALTIN 2.434,64
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 18°C

Gazeteci- Yazar Hüseyin Anıl’ın Hukuk Zaferi.

Gazeteci- Yazar Hüseyin Anıl’ın Hukuk Zaferi.
18.03.2024
A+
A-

Dönem itibariyle Osman Gürün’ün Basın Danışmanı olan Tuncay Mollaveyisoğlu’nun, Gazeteci-Yazar Hüseyin Anıl hakkında, ” basın yoluyla hakaret” iddiasıyla açtığı maddi- manevi tazminat davasında, İstinaf Mahkemesince de karar verildi.

Tuncay Mollaveyisoğlu’nun İstanbul 21. Asliye Hukuk Mahkemesine açtığı tazminat davası, iki yıllık sürenin ardından, Hüseyin Anıl lehine, beraatle sonuçlandı.
Davacının, ” ceza, tazminat ve dava konusu sosyal medya paylaşımlarının kaldırılması “ taleplerini ilgili mahkemeler ayrı ayrı reddederek, suç isnat edilen iddiaların, ifade özgürlüğü kapsamında yer aldığına hükmederek, Hüseyin Anıl’ın tüm davalardan beraatine karar verdi.
Çevre ile ilgili konulara ve toplumsal olaylara duyarlılığı ile bilinen, Gazeteci- Yazar Hüseyin Anıl’dan davacı olan Tuncay Mollaveyisoğlu’nun sunduğu deliller ve gösterdiği şahitleri değerlendiren İstinaf Mahkemesin de beraat kararı verdiği davada : ” Bir hareketin tahkir edici olup olmadığı bazı durumlarda nispi olup zamana, yere ve duruma göre değişebilmektedir. Kişilere yönelik her türlü ağır eleştiri veya rahatsız edici sözlerin hakaret suçu bağlamında değerlendirilmemesi, sözlerin açıkça, onur, şeref, ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnadını veya sövmek fiilini oluşturması gerekmektedir. Bu kapsamda davalı tarafından, davacıya yönelik kullanıldığı anlaşılan ifadelerin davacının onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmadığı, ağır eleştiri ve nezaket dışı söz niteliğinde olduğu anlaşıldığından davanın reddine …” denilerek karar verildi.
Yaklaşık beş yıldır süren davada, Yerel Mahkemenin verdiği kararı İstinaf’a taşıyan Tuncay Mollaveyisoğlu’na karşı avukatları ile birlikte son derece yerinde bir savunma tesis eden Hüseyin Anıl’ın verdiği hukuk mücadelesinin, basın özgürlüğüne yaptığı vurgu ve katkı, meslektaşları tarafından takdire şayan bulundu.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.