Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 7°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
7°C
Parçalı Bulutlu
Pts 12°C
Sal 14°C
Çar 16°C
Per 16°C

Türkiye ve Portekiz’den Ortak Akıl

Türkiye ve Portekiz’den Ortak Akıl
22.05.2021
A+
A-

Türkiye ile Portekiz ortaklı “Mind Over Matter” eTwinning projesi sayesinde öğrenciler binlerce kilometre uzaklıktaki akranlarıyla işbirliği yaparak bilgi alışverişinde bulunuyorlar.

Abdulkadir Sevindik / Arena Bodrum Haber

Türkiye Zeka Vakfı (TZV) tarafından hazırlanan ve “kağıt üzerinde oynanan zekâ oyunları” olarak tanımlanan oyunlara yer verildiği projede ülkemizi Bodrum ilçesinden 9 okul temsil ediyor.

Bodrum, Bitez, Ortakent, Konacık, Yalıkavak, Gündoğan, Gölköy ve Turgutreis’ten okulların yer aldığı projenin Portekiz temsilcisi ise Oeiras kenti. Ekim ayında başlayan projeyi öğrenciler, salgının seyrine göre zaman zaman okullarında zaman zamansa uzaktan çalışarak sürdürdüler. Çevrim içi ortamda sık sık bir araya gelen öğrenciler hem eğlenerek öğrenme hem de rekabet duygusunu yaşadılar.

Oyunların birçoğunun patentinin TZV’ye ait olduğu; öğrencilerin, öğretmenlerinin rehberliğinde öğrendikleri ve karşılıklı yarışmaların düzenlendiği projede ayrıca ortak ürünler de oluşturuluyor. Proje boyunca özveriyle çalışan öğrenciler Sudoku, Renkli Kareler, Masalar, Eşitsizlik, Resfebe, Topla Topla, Eksik Harfler, Apartmanlar, Harfler, Sözcük Yerleştirme, Tamamla gibi birçok oyunu öğrenip oynadılar.

Milli Eğitim Bakanlığı destekli GriCeviz uygulaması sayesinde de kağıt üzerinde öğrendiklerini dijital ortamda pekiştirme fırsatı buldular. Proje sonuna gelindiğinde öğrenciler, bir Sudoku kitabı, bir Resfebe kitabı ve bir zeka oyunları takvimi oluşturdular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.